Riešutinis kavos tortas (20 cm skersmens forma)
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 4 kiaušiniai (kamb. temperatūros)
- 140 g cukraus
- 140 g miltų
- 80 g žemės riešutų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 3 v. š. aliejaus
- 3 v. š. verdančio vandens
- žiupsnelis druskos
Kremui:
- 400 g maskarponės
- 100 g riebios grietinės
- 1 indelis „Rududu“ (daugiau ar mažiau – pagal norimą saldumą)
- apie 150 g žemės riešutų
- 100–150 g ištirpinto šokolado
Kaip gaminti
Biskvitui kiaušinius su druska plakame iki pirmų putų. Tada dalimis pilame cukrų ir plakame iki tirštų baltų putų. Masė turi patrigubėti.
Į kiaušinių masę įsijojame miltus ir kepimo miltelius, lopetėle atsargiai išmaišome.
Į indelį pilame aliejų, karštą vandenį ir porą šaukštų tešlos. Viską išmaišome ir supilame atgal į miltų masę.
Riešutus pasmulkiname, pakepiname ir suberiame į tešlą. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Atvėsiname formoje, geriausia atvėsusį palaikyti šaldytuve.
Kremui pasikepiname riešutus ir juos pasmulkiname.
Maskarponę, grietinę ir „Rududu“ išplakame iki vientisos masės.
Ištirpiname šokoladą. Pasidarome apie 100 ml juodos kavos.
Biskvitą padaliname į 3 dalis, sulaistome kava.
Tepame šokoladu, barstome riešutais, tepame kremą. Taip sluoksniuojame abu sluoksnius. Viršų ir šonus aptepame kremu, riešutais.
Puošiame pagal fantaziją.
Pastabos:
- mano instagrame galite rasti video, kaip gaminti;
- tinka ir lazdyno riešutai ar griliažas;
- šokolado sluoksnio galima nedėti, o biskvitą sulaistyti arbata, jei nemėgstate kavos.