Sultingas vištienos kebabas, kurį sukirtę norėsite suvalgyti ir lėkštę

2021 m. gruodžio 3 d. 19:34
Riebus katinas
Receptas
Išskirtinis patiekalas, kuris nepaliks nė vieno abejingo tiek išraiškingu skoniu, tiek dar nematytu patiekimu. Abejoju, ar yra jums tekę valgyti tokį patiekalą, kai indą, kuriame jis patiektas, vėliau... suvalgysite.
Daugiau nuotraukų (9)
Vištienos kebabas pitoje su traškiomis šviežių kopūstų salotomis
Kebabui reikės:
  • 200 g vištienos filė
  • 2 šakelių šviežio rozmarino
  • 5 g „Delicia’s kebab“ prieskonių
  • 20 g aliejaus
Pitos gamybai reikės:
  • 250 g miltų
  • 125 ml vandens
  • 20 g cukraus
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • 7 g sausų mielių
  • 2 g druskos
Kopūstų salotoms reikės:
  • raudonojo kopūsto
  • baltojo kopūsto
  • 5 g „Delicia’s chimichurri“ prieskonių
  • pusės žaliosios citrinos
Papuošti:
  • saujelės kedro riešutų
Kaip gaminti
Patiekalo gaminimo eiliškumas priklauso nuo jūsų pačių, tačiau mūsų rekomendacija tokia: pirmiausia pradedame nuo pitos tešlos gaminimo. Imame švarų indą, beriame mieles, žiupsnelį druskos, cukraus ir sumaišome su alyvuogių aliejumi. Lėtai pilame šiltą vandenį ir po truputį beriame miltus. Viską švelniai maišome.
Kai nebelieka gumuliukų, pradedame minkyti tešlą. Minkome tol, kol ji pasidarys elastinga ir nelips prie rankų ar stalo paviršiaus. Baigus minkyti, dedame tešlą į dubenį, uždengiame ir paliekame kambario temperatūroje, kol padvigubės ir iškils.
Sveikinu, atlikote itin sudėtingą šio patiekalo gamybos žingsnį, tad ta proga dabar kviečiu pasidaryti kavos ar kito mėgstamo gėrimo ir apdovanoti keliomis minutėmis poilsio. Arba išbarstytų miltų nuo stalviršio valymui, juk vis viena, kad ir kaip norėjome to išvengti, jų pribiro visur...
Kitas žingsnis – vištienos marinavimas. Supjaustome vištienos filė gražiais lygiais 2 cm dydžio kubeliais, dedame į švarų indą, beriame „Delicia’s kebab“ prieskonius ir apšlakstome šiek tiek aliejumi. Švelniai išmasažuojame vištienos kubelius ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje apie 30 min. Prieskonius beriame pagal skonį, tačiau kuo ilgiau marinuosime, tuo išraiškingesnis skonis bus.
Kadangi turime laiko, kol baigs kilti tešla ir pasimarinuos vištiena, galime pasiruošti traškias šviežių kopūstų salotas. Susmulkiname juostelėmis baltąjį, raudonąjį kopūstą ir papriką, dedame į indą.
Atskirame indelyje pasigaminame padažą, kurį pilsime ant kopūstų. Padažui beriame du valgomuosius šaukštus „Delicia’s chimichurri“ žolelių, žiupsnelį druskos bei pipirų, spaudžiame pusę žaliosios citrinos sulčių ir pilame gerus kelis šaukštus aliejaus (apie 15 ml).
Baigtą ruošti padažą pilame ant kopūstų, gerai išmaišome ir leidžiame pastovėti.
Baigus ruošti salotas ir vištieną marinavimui, pitos tešla jau turėtų būti tinkama tolimesnei kelionei, tad atleiskite, bet ir vėl teks išsimiltuoti rankeles.
Kai tešla iškyla, padalijame ją į dalis po maždaug 60 g. Suformuojame apvalius vienodo dydžio rutuliukus. Paėmę tešlos rutuliuką šiek tiek pabarstome miltais, kad neliptų prie rankų ir rankų pirštais tempiame tešlą į šonus, kol gausis maždaug 15 cm skersmens paplotėlis. Elgiamės taip, kaip garantuoju, kiekvienas esate matęs formuojamą picos padą. Jeigu nepavyksta rankomis išformuoti, galite iškočioti kočėlu.
Kai baigiame formuoti pitos paplotėlius, imame metalinį dubenėlį, apverčiame, patepame aliejumi ir atsargiai uždedame paplotėlį. Dubenėlį su paplotėliu dedame į gerai įkaitusią kepsninę ar orkaitę (180 laipsnių) ir kepame, kol paplotėlis pagels ir švelniai apskrus. Kai pita pagelsta ir apskrunda, išimkite dubenėlį, paplotėlį apverskite ir leiskite dar kelias minutes paskrusti vidui. Kai vidus apskrunda, išimame ir leidžiame paplotėliui atvėsti bei sulaukti turinio, kuriuo jis neilgai trukus bus pripildytas.
Pitai vėstant grįžtame prie vištienos, kadangi ji jau tikrai bus puikiai išsimarinavus. Imame rozmarino šakeles ir sukarpome jas, kad būtų maždaug 11 cm ilgio. Rozmarino spygliukus pašaliname, paliekame tik kuokštelį viršūnėlėje.
Ant rozmarino šakelių veriame vištienos kubelius ir dedame kepti į gerai įkaitusią kepsninę ar orkaitę (180 laipsnių) ir kepame apie 10 min., kol iškeps ir švelniai apskrus. Rozmarino šakelės suteiks ne tik išskirtinį vaizdą, bet ir puikų aromatą.
Kol kopūstai marinuojasi, o vištiena dar skrunda, imame lėkštę, beriame saują kedro riešutų ir karamelizatoriumi šiek tiek juos paskrudiname. Deginti riešutai bus puikus akcentas.
Salotos pagamintos, pita atvėsusi, vištiena jau apskrudusi, tad dabar liko lengviausias darbas – viską gražiai sukomponuoti.
Imame atvėsusį pitos paplotėlį, į vidų dedame kopūstų salotas, ant viršaus dedame vištienos iešmelius ir pabarstome degintais kedro riešutais. Vuolia!
Skanaus!
kebabaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.