Dalijamės Simonos receptu.
Aguonų bandelės su šokolado glajumi
Tešlai reikės:
- 300 ml pieno
- 7 g sausų mielių
- 6 šaukštų cukraus
- 75 g sviesto
- 430 g miltų
- druskos
- 1 kiaušinio
Įdarui reikės:
- 300 g aguonų
- 4–5 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio baltymo
Glajui:
- 1 pakelio „Dr. Oetker“ šokoladinio glajaus
Kaip gaminti
Pirmiausia paruošiame aguonų įdarą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome keletą valandų. Po to nupilame vandenį. Aguonas sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir lengvai išplaktu baltymu.
Į dubenį supilame 60 ml šilto pieno, įdedame 1 šaukštą cukraus, mieles gerai išmaišome ir paliekame, kol gražiai suputoja.
Į puodą supilame likusius 240 ml pieno, dedame 75 g sviesto, 5 šaukštus cukraus, druskos ir paliekame ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti.
Į dubenį supilame miltus, įmušame kiaušinį, pilame paruoštas mieles, pieną ir gerai išminkome tešlą. Jei reikia, dedame papildomai miltų. Tešlą perkeliame į aliejumi išteptą dubenį ir paliekame šiltai apie 1 valandą, kol tešla gražiai iškils.
Iškilusią tešlą perminkome ir iškočiojame, dedame aguonų įdaro, susukame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis.
Bandeles aptepame plaktu kiaušinio tryniu. Kepame 180–200 laipsnių orkaitėje apie 25–30 minučių.
Atvėsusias bandeles aptepame šokoladiniu glajumi.
Skanaus!