Porcijos 1. Užtruksite apie 10 min
Salotos su tunu
Reikės:
- 0,5 traškiosios gūžinės (Iceberg) salotos;
- 1 agurko;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 0,5 raudonojo svogūno;
- 1 skardinės konservuoto tuno aliejuje;
- 1 mažos skardinė konservuotų kukurūzų;
- 2 kiaušinių;
- žiupsnio juodosios druskos;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- šlakelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Kiaušinius išverdame iki norimo kietumo. Aš sudėjau į šaltą vandenį ir viriau 5 min. nuo užvirimo.
Salotą supjaustome ruoželiais, agurką griežinėliais, svogūną pusžiedžiais, pomidorus perpjauname per pusę.
Į lėkštę dedame daržoves, ant viršaus tuną, virtus kiaušinius, suberiame kukurūzus.
Salotas pagardiname juodąja druska, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.