Purus, drėgnas, minkštas ir dar vitaminų kupinas – toks yra keksas, kurio receptą skaitytojų konkursui atsiuntė Jūratė. Jos artimieji švenčių be šio kekso jau neįsivaizduoja.
Citrininis keksas
Reikės (produktams matuoti naudojama 240 ml stiklinė):
- 4 kiaušinių
- 250 g minkšto sviesto
- 1 stiklinės cukraus
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 2 stiklinių miltų
- vanilinio cukraus
Sirupui reikės:
- 2 citrinų
- 0,5 stiklinės cukraus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Citrinų žieveles nutarkuokite, išspauskite sultis, atidėkite į šalį.
Sviestą išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į sviesto masę. Sudėkite nutarkuotas citrinų žieveles.
Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 40–50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Išimtą iš orkaitės palaikykite 5–10 minučių, po to išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
Paruoškite sirupą: pašildytose citrinų sultyse ištirpinkite cukrų.
Dar šiltą keksą subadykite mediniu pagaliuku ir sulaistykite.
Skanaus!