„Mes juos vadiname tinginių sausainiais, nes nereikia net minkyti tešlos, plauti daug indų.
Sausainiai tokie skanūs, kad nuo stalo dingsta tarsi vėjas“, – pasidžiaugė Renata, dalindamasi receptu.
Taip greita ir paprasta, kad tikrai pavyks visiems.
Tad išsikepkite ir paragaukite.
Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Palmės“
Reikės:
- sluoksniuotos tešlos
- 0,25 puodelio cukraus
- 1 a. š. cinamono
Kaip gaminti
Išvyniokite tešlos lakštą, šiek tiek pakočiokite, padalinkite į dvi ar keturias dalis – priklauso nuo to, kokio dydžio sausainių norite.
Apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
Pradedant ilgesniais kraštais suvyniokite tešlą link vidurio.
Supjaustykite maždaug 7 mm storio griežinėliais, sausainius išdėliokite ant skardos (palikite didesnius tarpus) ir kepkite iš anksto įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Tuomet sausainius atsargiai apverskite ir kepkite dar 5–10 minučių, kol pasidengs gražia auksine plutele, o cukrus karamelizuosis.
„Skanaus“, – palinkėjo Renata.