Dalijamės jos receptu. Išbandykite ir įvertinkite.
Marinuota silkė
Reikės:
- 1 sūdytos silkės su galva
- 1 vidutinio svogūno
- kelių citrinos griežinėlių
- 2–3 lauro lapų
- juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
- 2 a. š. medaus
- 50 ml obuolių acto
- apie 250 ml vandens
- 1 v. š. aliejaus
Kaip gaminti
Silkę nuvalykite, išdarinėkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Viską sudėkite sluoksniais į 0,75 l talpos stiklainį, suberkite pipirus ir lauro lapelius, dėkite 2-3 citrinos griežinėlius.
Į didesnį puodelį ar dubenėlį pilkite šiltą vandenį, jame išmaišykite medų, galiausiai supilkite actą.
Užpilkite ant silkės, kad apsemtų, ant viršaus užpilkite aliejaus, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
Palaikykite bent 12 valandų – ir skanaukite!
„Taip paruošta silkė skani ir su juoda duona, ir su karštomis bulvėmis – tiesiog skanumėlis“, – patikino Diana.