Perlinių kruopų ir baklažanų troškinys su kiauliena: kaunietis Aurelijus dalijasi pamėgtu receptu

2021 m. lapkričio 22 d. 14:56
Receptas
Orui vis labiau vėstant ir vakarams ilgėjant norisi šildančių, sočių patiekalų. Todėl atėjus rudeniui daugiausia dėmesio sulaukia įvairūs troškiniai. Vienas tinkamiausių troškiniui yra baklažanas, kurį pastaraisiais metais lietuviai prisimena vis dažniau.
Daugiau nuotraukų (3)
Baklažanas sulaukia vis daugiau dėmesio
Prekybos miestelyje „Urmas“, įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje, daug metų daržovėmis ir vaisiais prekiaujantis Aurelijus Česnavičius sako, kad baklažanai lietuvių pirkėjui žinomi jau senokai. Tačiau būtent pastaraisiais metais jų populiarumas ėmė didėti.
„Gal lėmė įvairiausių receptų prieinamumas internete, gal šiaip žmonės smalsesni ar gali daugiau sau leisti. Būna, kad pirkėjai pasiteirauja, ką būtų galima skanaus padaryti iš baklažanų, tai pasidalinu tuo, ką žinau, taip pat ir konkrečiais receptais“, - sakė daržovių prekybininkas.
Pasak Aurelijaus, baklažanus daugiausia perka troškiniams gaminti. Kitas populiarus būdas ruošti baklažanus – įdaryti juos mėsa ar sūriu ir kepti orkaitėje.
„Galima ir tiesiog keptuvėje pakepti gabaliukais su sviestu, įmušti keletą kiaušinių, pagardinimui – mėgstamų prieskonių. Labai skanu! Svarbu baklažanus pakepinti ant sviesto, ne su aliejumi, nes šį jie labai sugeria. Pačių baklažanų skonis labai įdomus – vieniems mėsą primena, kitiems grybus“, - pasakojo pašnekovas.
Nekaloringas, tačiau maistingas
Nepaisant to, kad 100 gramų baklažano yra tik 28 kcal, tame pačiame kiekyje yra net 3 gramai maistinių skaidulų, kurios suteikia sotumo jausmą, mažiną apetitą bei padeda kontroliuoti svorį. Didžioji dalis maistinių skaidulų yra sukaupta baklažano odoje, todėl jos vengti nereikėtų.
Baklažane taip pat yra didelis kiekis kitų naudingų medžiagų, kurios padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą bei pasižymi antimikrobinėmis, antivirusinėmis ir priešvėžinėmis savybėmis.
Beje, daugelis nustemba sužinoję, kad baklažanas – bulvės ir pomidoro „giminaitis“.
Perlinių kruopų ir baklažanų troškinys su kiauliena
Reikės:
  • 300 g kiaulienos sprandinės,
  • 1 morkos,
  • 1 svogūno,
  • 1 baklažano,
  • 200 g nevirtų perlinių kruopų,
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų,
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino,
  • pagal skonį druskos,
  • pipirų ir saldžiosios paprikos miltelių.
Kaip gaminti
Išvirkite perlines kruopas, o kol jos verda, paruoškite kitus ingriedientus.
Kiaulieną supjaustykite gabalėliais, į didelį puodą pilkite maždaug dvi stiklines vandens ir sudėję smulkintą kiaulieną, kaitinkite, kol vanduo ims virti. Jei atsiranda putų, jas nugraibykite.
Kol kaista kiauliena, supjaustykite baklažaną ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pakepkite maždaug 4 minutes ir atidėkite į šalį.
Susmulkinkite svogūna ir griežinėliais supjaustykite morką, daržoves tai pat apkepkite keptuvėje ir sudėkite į puodą, kur troškinasi mėsa.
Mėsai su daržovėmis vėl užvirus sudėkite baklažanus ir troškinkite dar apie 5 minutes.
Sudėkite iš anksto paruoštas perlines kruopas, dėkite prieskonius ir viską išmaišykite. Sudėkite konservuotus pomidorus, patroškinkite dar kelias minutes.
Skanaus!
troškinysperlinės kruopos^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.