Avižinis trupiniuotis su braškių džemu
Reikės:
- 250 g šaldytų braškių
- 2 bananų
- 1 v. š. medaus arba sirupo
- 2 v. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
- 100 g avižinių dribsnių
- 70 g avižų miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/4 a. š. druskos
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Braškių džemas. Į nedidelį puodą dedame šaldytas braškes ir medų arba sirupą. Verdame ant vidutinio dydžio ugnies apie 5–15 min., kol braškės išskirs sultis ir pradės minkštėti.
Tada bulvių trintuvu ar šaukštu patriname ir dar šiek tiek paverdame (apie 5–10 min.). Įmaišome ispaninių šalavijų sėklas ir paverdame dar 5 min. Nuimame nuo ugnies ir leidžiame džemui atvėsti.
Nedideliame inde sumaišome avižinius dribsnius, avižų miltus, kepimo miltelius ir druską.
Pilame trintus bananus ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišome.
3/4 gautos tešlos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos (naudojau 20x20 cm), ant jos paskirstome braškių džemą (stengiamės, kad džemas nesiliestų prie skardos kraštų – kad nepridegtų), o ant džemo paskirstom likusią tešlą.
Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min. arba, kol gražiai paruduos viršus. Išėmus iš orkaitės leidžiame visiškai atvėsti.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už receptą dėkojame „Skaniai kepa“ ir puslapiui „Sveikas receptas“.