Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas. Užtruksite apie 30 min., dar reikės laiko, kol skumbrė marinuosis.
Su garstyčiomis marinuota skumbrė
Reikės:
- 2 skumbrių;
- 2 svogūnų;
- šlakelio citrinos sulčių;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 a. š. Dižono garstyčių;
- žiupsnio cukraus.
Marinatui:
- 1 l vandens;
- 2 v. š. druskos;
- 3 v. š. cukraus;
- 250 ml 9 proc. acto;
- 2–4 lauro lapų;
- 4–6 kvapiųjų pipirų grūdelių;
- 4–6 rožinių pipirų grūdelių;
- 4–6 juodųjų pipirų grūdelių;
- 1 a. š. garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti
Į puodą supilame vandenį. Beriame druską, cukrų, lauro plaus, pipirus, garstyčių grūdelius. Užverdame.
Po 5 min supilame actą ir išjungiame kaitrą. Marinatą atvėsiname.
Skumbres išdarinėjame, nupjauname galvas, išvalome, išplauname.
Supjaustome nedideliais gabalėliais. Užpilame marinatu ir 3 paras palaikome šaldytuve.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Apšlakstome citrinos sultimis, pagadiname druska, pipirais, cukrumi, garstyčiomis. Išmaišome.
Skumbrę sluoksniuojame su svogūnais. Palaikome dar apie 1 val., kad skoniai susidraugautų.
Ragaujame. Su karštomis bulvėmis kažkas tokio.