Marinuota skumbrė su garstyčiomis: receptas, kuriuo norisi dalintis

2021 m. lapkričio 16 d. 10:16
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Man taip skanu, kad nepasidalinti receptu kartu su jumis. Marinuota skumbrė ir karšta bulvė – tobulas reikalas.
Daugiau nuotraukų (2)
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas. Užtruksite apie 30 min., dar reikės laiko, kol skumbrė marinuosis.
Su garstyčiomis marinuota skumbrė
Reikės:
  • 2 skumbrių;
  • 2 svogūnų;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • žiupsnio druskos;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. Dižono garstyčių;
  • žiupsnio cukraus.
Marinatui:
  • 1 l vandens;
  • 2 v. š. druskos;
  • 3 v. š. cukraus;
  • 250 ml 9 proc. acto;
  • 2–4 lauro lapų;
  • 4–6 kvapiųjų pipirų grūdelių;
  • 4–6 rožinių pipirų grūdelių;
  • 4–6 juodųjų pipirų grūdelių;
  • 1 a. š. garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti
Į puodą supilame vandenį. Beriame druską, cukrų, lauro plaus, pipirus, garstyčių grūdelius. Užverdame.
Po 5 min supilame actą ir išjungiame kaitrą. Marinatą atvėsiname.
Skumbres išdarinėjame, nupjauname galvas, išvalome, išplauname.
Supjaustome nedideliais gabalėliais. Užpilame marinatu ir 3 paras palaikome šaldytuve.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Apšlakstome citrinos sultimis, pagadiname druska, pipirais, cukrumi, garstyčiomis. Išmaišome.
Skumbrę sluoksniuojame su svogūnais. Palaikome dar apie 1 val., kad skoniai susidraugautų.
Ragaujame. Su karštomis bulvėmis kažkas tokio.
skumbrėmarinatasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.