Reikės:
- 150 g raudonųjų lęšių
- 125 g ryžių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 2 v. š. maltų linų sėmenų
- 500 ml pomidorų sulčių arba pomidorų tyrės
- 100–200 ml vandens
- 1 a. š. džiovintų bazilikų
- 1/2 a. š. česnako miltelių
- 1/2 a. š. rūkytos paprikos
- druskos ir pipirų pagal skonį
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Ryžius ir lęšius išverdame atskirai.
Morką stambiai sutarkuojame, svogūnus supjaustome kubeliais ir apkepiname.
Į dubenį dedame lęšius, ryžius, pusę kepintų morkų su svogūnais, linų sėmenis, prieskonius ir išmaišome.
Formuojame nedidelius kukulius ir dedame į keptuvę.
Formuojame nedidelius kukulius ir dedame į keptuvę.
Passatą sumaišome su vandeniu, pagardiname druska ir pipirais (galite papildomai dėti lauro lapų ar kario, gardinti mėgstamiausiais prieskonių mišiniais). Užpilame kukulius.
Troškiname ant vidutinės ugnies 20 min.
Tiekiame su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už receptą dėkojame Oksanai ir puslapiui „Sveikas receptas“.