Šviežias išliks net tris dienas. Jeigu tik jo liks.
Migdolinis keksas su šilauogėmis
Reikės:
- 150 g sviesto (kambario temperatūros)
- 180 g cukraus
- 1 citrinos
- 3 kiaušinių
- 90 g miltų
- 110 g migdolų miltų
- 100–150 g šilauogių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. 21 cm ilgio kekso skardą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi, jį taip pat ištepkite riebalais.
Nutarkuokite citrinų žieveles, išspauskite sultis.
Sviestą išplakite su cukrumi, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Plakite apie 3–4 minutes.
Atskirai suplakite kiaušinius ir supilkite į sviesto masę, išplakite.
Sumažinkite plaktuvo greitį ir dalimis supilkite į masę miltus, sumaišytus su migdolų miltais, kepimo milteliais, druska. Maišykite tik kol viskas susijungs, permaišyti nereikėtų.
Į masę įmaišykite šilauoges, apvoliotas miltuose, ir supilkite tešlą į kepimo formą.
Kepkite apie 30–35 minutes, kol keksas paruduos. Uždenkite folija ir kepkite dar 25–30 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškepusį dar 10 minučių palaikykite kepimo formoje, tik tuomet išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
Puoškite šviežiomis šilauogėmis.