Purus ir drėgnas migdolinis keksas su šilauogėmis nepaliks abejingų

2021 m. lapkričio 14 d. 15:34
Lrytas.lt
Receptas
Migdolinis keksas su šilauogėmis – jo receptas pravers tiek norint palepinti šeimą, tiek pasitikti svečius. Drėgnas, purus ir nesunkiai pagaminamas, o skonis nepaliks abejingų.
Daugiau nuotraukų (1)
Šviežias išliks net tris dienas. Jeigu tik jo liks.
Migdolinis keksas su šilauogėmis
Reikės:
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 180 g cukraus
  • 1 citrinos
  • 3 kiaušinių
  • 90 g miltų
  • 110 g migdolų miltų
  • 100–150 g šilauogių
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. 21 cm ilgio kekso skardą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi, jį taip pat ištepkite riebalais.
Nutarkuokite citrinų žieveles, išspauskite sultis.
Sviestą išplakite su cukrumi, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Plakite apie 3–4 minutes.
Atskirai suplakite kiaušinius ir supilkite į sviesto masę, išplakite.
Sumažinkite plaktuvo greitį ir dalimis supilkite į masę miltus, sumaišytus su migdolų miltais, kepimo milteliais, druska. Maišykite tik kol viskas susijungs, permaišyti nereikėtų.
Į masę įmaišykite šilauoges, apvoliotas miltuose, ir supilkite tešlą į kepimo formą.
Kepkite apie 30–35 minutes, kol keksas paruduos. Uždenkite folija ir kepkite dar 25–30 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iškepusį dar 10 minučių palaikykite kepimo formoje, tik tuomet išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
Puoškite šviežiomis šilauogėmis.
keksasšilauogės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.