Receptas tikrai nesudėtingas, o pati duona pasižymi itin stipriu česnakiniu aromatu, mat jai paskaninti sunaudojamos net 4 keptų česnakų galvos!
Šilta, ką tik iš orkaitės ištraukta česnakinė duona puikiai tinka prie sriubos, troškinio, jūrų gėrybių patiekalų, su sūriu ir netgi viena pati – kaip užkandis vakarojant. Tad jeigu mėgstate česnakinę duoną, būtinai išbandykite šį receptą. O kartą paragavus bus sunku sustoti.
Batonui paskaninti galima naudoti bet kokias mėgstamas žoleles, į sviesto užtepėlę įmaišyti tarkuoto sūrio. Bandykite ir atraskite mėgstamiausią receptą.
Česnakinis batonas
Reikės:
- 4 česnako galvų,
- 1–2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 100 g minkšto sviesto,
- 1 v. š. susmulkintų šviežių bazilikų (rozmarinų, petražolių ar kitų žolelių)
- žiupsnelio druskos
- ką tik maltų pipirų
- 1 prancūziško batono
Kaip gaminti
Česnakams nupjaukite viršūnėles, apšlakstykite aliejumi, įvyniokite į aliuminio foliją ir dėkite keptį į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
Dubenyje sumaišykite sviestą, smulkintas žoleles, pipirus, druską.
Kai česnakai suminkštės, išspauskite skilteles (iškepusios jos bus kreminės konsistencijos), sumaišykite su sviesto mišiniu.
Prancūzišką batoną perpjaukite skersai – kiekvieną puselę gausiai aptepkite sviesto mišiniu.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos.
Išimkite česnakinę duoną iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės!