Tokia lašišos sriuba mėgstama Švedijoje, panašiai ji verdama ir Suomijoje ar Norvegijoje – o juk skandinavai tikrai žino, ką gardaus paruošti iš lašišos!
Kad ši sriuba būtų tikrai puiki, reikėtų žuvies sultinio. Tad jei nepatingėsite prieš tai jo išsivirti, ši sriuba bus verta vietos sriubų topuose. Jei sultiniui virti neturite laiko, naudokite vandenį.
Sugaišite vos pusvalandį – ir turėsite karališkus pietus arba vakarienę.
Švediška lašišos sriuba
Reikės:
- 30 g sviesto
- 1 didelio svogūno, sukapoto
- 2 porų, supjaustytų griežinėliais
- 700–800 g bulvių, nuskustų ir supjaustytų kubeliais
- 900 ml žuvų sultinio arba vandens
- 2 lauro lapų
- 2 pomidorų, supjaustytų kubeliais
- 400 g lašišos filė be odos ir kaulų, supjaustytos gabaliukais
- 120 ml grietinėlės arba grietinės
- šviežių krapų
- druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Dideliame puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite sviestą ir ant silpnos arba vidutinės ugnies apkepkite svogūną ir porus. Kepkite tik kol suminkštės, neleiskite paruduoti. Sudėkite bulves ir maišydami pakepkite dar 6–8 minutes.
Supilkite sultinį ar vandenį, dėkite lauro lapus, užvirkite. Sumažinkite ugnį ir sudėkite pomidorus. Leiskite lengvai virti, pridengę puodą dangčiu, bet visiškai neuždengę, 10 minučių.
Sudėkite lašišą ir virkite 5 minutes – kol lašiša išvirs, bet nesubyrės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada įmaišykite grietinę ir krapus.
Skanaus!