O šioms „Snickers“ datulėms naudojami beveik tie patys ingredientai. Skirtumas tik toks, kad jas pagaminsite labai greitai, praktiškai be jokių įrankių.
Patiko, kad šiame paprastame deserte yra keletas skirtingų tekstūrų: minkštos karamelinės datulės, kreminis riešutų sviestas, traškūs sūdyti riešutai ir viskas padengta juoduoju šokoladu.
Datulės. Naudojau šviežias datules. Galima naudoti ir džiovintas, bet jas reikia pamirkyti karštame vandenyje apie 15 minučių.
Riešutų sviestas. Geriausia naudoti glotnų riešutų sviestą be jokių priedų. Naudojau žemės riešutų sviestą. Datulių apšlakstymui jį turėjau ištirpinti. Geriausia riešutų sviestą ištirpinti kartu su šaukšteliu kokosų aliejaus. Tada jis lengvai ištirpsta. Aš jį tirpinau mikrobangų krosnelėje. Tą galima daryti vandens garų vonelėje. Tik svarbu per daug neužkaitinti riešutų sviesto, nes kitu atveju jį gali sutraukti.
Juodasis šokoladas. Šokoladą ištirpinau mikrobangų krosnelėje. Tą galima daryti ir vandens garų vonelėje. Į puodą reikia įpilti vandens, o tada įstatyti indą, kuriame tirpinsite šokoladą. Tik svarbu per daug neužkaitinti vandens, kad šokoladas tirptų po truputį.
Žemės riešutai. Naudojau pirktinius kepintus ir sūdytus žemės riešutus. Galima ir patiems pakepinti šiuos riešutus, o tada pasūdyti.
Gaminimas. Į datulių vidų reikia įdėti riešutų sviesto. Geriau, kad jis nebūtų visai skystas. Tada įspausti kelis riešutus. Palaikyti datules šaldytuve apie 10 min. Datules įmerkti į šokoladą naudojanti dvi desertines šakutes. Padėti ant kepimo popieriaus.
„Snickers“ datulės
Paruošimo laikas – 15 min. Kiekis: 24 datulės
Reikės:
- 24 šviežių datulių
- 140 g juodojo šokolado
- 1/2 st. glotnaus riešutų sviesto
- 1/2 st. sūdytų, kepintų žemės riešutų
- 2 arbat. š. kokosų aliejaus
Kaip gaminti
Išimti iš datulių kauliukus.
Į jų vidų įdėti po 1/3 arbat. š. riešutų sviesto. Ant viršaus uždėti po kelis riešutus.
Palaikyti šaldytuve apie 10 min. Tuo metu mikrobangų krosnelėje ar vandens garų vonelėje ištirpinti šokoladą su 1 arbat. š. kokosų aliejaus.
Datules įmerkti į šokoladą. Tai darau 2 desertinėmis šakutėmis. Padedu ant kepimo popieriaus.
Mikrobangų krosnelėje ar vandens garų vonelėje ištirpinti 2-3 valg. š. riešutų sviesto. Apšlakstyti datules, ant viršaus užberti smulkiai sukapotų riešutų. Palaikyti šaldytuve, kol sustings šokoladas.