Aguonų pyragas su sutirštintu pienu
Reikės:
- 300 g migdolų miltų
- 250 g aguonų mišinio
- 1 indelio sutirštinto pieno
- 4 kiaušinių
- 200 g cukraus
Karamelei paruošti reikės:
- 300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 150 g miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Pirmiausia išplakite kiaušinio trynius su cukrumi. Į gautą masę sudėkite aguonų mišinį ir migdolų miltus. Maišydami supilkite sutirštintą pieną. Neišsigąskite – tešla maišosi ganėtinai sunkiai, taip ir turi būti. Tuomet išmaišykite gerai išplaktus kiaušinio baltymus. Ir viskas.
Kepkite apie 30 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Svarbu neperkepti, nes tuomet gali dingti pyrago šlapumas.
Pasidarykite karamelės užpilą. Jis tikrai nėra būtinas, tačiau pyragas su juo puikiai dera.
Ant vidutinio stiprumo ugnies pakaitinkite grietinėlę su cukrumi. Kai ji paruduos ir sutirštės, pagardinkite ja pyragą.