Greitai ir lengvai paruošiamas gardėsis pagal šį reeptą tikrai pavyks visiems. Jis bus skanus ir ką tik ištrauktas iš orkaitės, tačiau dar skanesnis – kitą dieną, kai subręs.
Šiam keksui paruošti reikia moliūgų tyrės, kurią pasigaminsite paprasčiausiai iškepę moliūgą orkaitėje. Patarimus, kaip tai padaryti, rasite čia.
Moliūgų keksas
Reikės:
- 250 g miltų
- 1 a. š. cinamono
- 1 a. š. meduolių prieskonių
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 0,25 a. š. valgomosios sodos
- tarkuoto muskato riešuto
- žiupsnio druskos
- 230 ml moliūgų tyrės
- 65 g rudojo cukraus
- 65 g baltojo cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 90 g sviesto
- 60 ml grietinėlės
- moliūgų sėklų keksui apibarstyti.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius ir sodą.
Į virtuvinio kombaino indą dėkite moliūgų tyrę ir rudąjį cukrų, pradėkite maišyti. Toliau maišant suberkite baltąjį cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite tirpintą sviestą.
Maišant į masę įberkite keletą šaukštų sausų ingredientų, tada įpilkite šiek tiek grietinėlės, vėl miltų, vėl grietinėlės, kol sudėsite visus produktus. Gerai išmaišykite tešlą. Ji turi būti gana tiršta, bet krentanti nuo šaukšto.
Dėkite į sviestu išteptą kepimo formą, apibarstykite moliūgų sėklomis. Kepkite 45–50 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaukite!