Žuvies kotletams sultingumo suteikė vienas netikėtas ingredientas: pakartoti prašė net vaikai

2021 m. spalio 27 d. 13:07
Lrytas.lt
Receptas
Visi žino – žuvį valgyti sveika. Tačiau ne visada ją noriai valgo vaikai.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaunietė Laima pasidalijo puikia idėja, kaip baltos žuvies kotletukus paversti itin gardžiais.
Laimos žuvies kotletams, keptiems orkaitėje, sultingumo ir sodrumo suteikė vienas neįprastas ingredientas.
„Pakartoti prašė net išrankiausi vaikai“, – patikino šeimininkė, siūlydama išbandyti jos receptą, kuriame su žuvies filė puikiai derėjo lašinukai.
Gardūs ir sultingi žuvies kotletai
Reikės:
  • 800 g menkės filė
  • 100 g šviežių lašinių
  • 1 svogūno ar poro baltosios dalies
  • poros česnako skiltelių
  • šviežių krapų ar petražolių
  • 1 kiaušinio
  • druskos ir citrinpipirių (pagal skonį)
  • 1–2 v. š. maltų džiūvėsėlių  
  • aliejaus
Kaip gaminti
Pašalinkite žuvies odą ir kartu su lašinukais sumalkite mėsmale – paruoškite faršą.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ar porus, apkepkite aliejuje, pabaigoje suberkite smulkintą česnaką.
Viską sudėkite į vieną dubenį, dėkite kiaušinį, prieskonius, smulkintas žoleles ir gerai išminkykite faršą.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Patiekite su bulvių koše, virtomis bulvėmis, keptomis daržovėmis ir šviežiomis salotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.