Kaunietė Laima pasidalijo puikia idėja, kaip baltos žuvies kotletukus paversti itin gardžiais.
Laimos žuvies kotletams, keptiems orkaitėje, sultingumo ir sodrumo suteikė vienas neįprastas ingredientas.
„Pakartoti prašė net išrankiausi vaikai“, – patikino šeimininkė, siūlydama išbandyti jos receptą, kuriame su žuvies filė puikiai derėjo lašinukai.
Gardūs ir sultingi žuvies kotletai
Reikės:
- 800 g menkės filė
- 100 g šviežių lašinių
- 1 svogūno ar poro baltosios dalies
- poros česnako skiltelių
- šviežių krapų ar petražolių
- 1 kiaušinio
- druskos ir citrinpipirių (pagal skonį)
- 1–2 v. š. maltų džiūvėsėlių
- aliejaus
Kaip gaminti
Pašalinkite žuvies odą ir kartu su lašinukais sumalkite mėsmale – paruoškite faršą.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ar porus, apkepkite aliejuje, pabaigoje suberkite smulkintą česnaką.
Viską sudėkite į vieną dubenį, dėkite kiaušinį, prieskonius, smulkintas žoleles ir gerai išminkykite faršą.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Patiekite su bulvių koše, virtomis bulvėmis, keptomis daržovėmis ir šviežiomis salotomis.