Sėklų ir džiovintų vaisių vyniotinis
Reikės:
- 150 g džiovintų datulių arb figų
- 150 g džiovintų slyvų arba abrikosų
- 100 g razinų
- 100 g avižinių dribsnių
- 100 g graikinių riešutų
- 25 g sezamų sėklų
- 50 g saulėgrąžų
- 25g linų sėmenų
- 1 a. š. kakavos
Kaip gaminti
Visus džiovintus vaisius užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome 10–15 min.
Graikinius riešutus peiliu susmulkiname.
Saulėgrąžas ir linų sėmenis lengvai pakepiname keptuvėje.
Išmirkusius vaisius dedame į trintuvą ir sumalame iki vientisos masės.
Supilame pakepintas sėklas, kakavą ir vėl permalame.
Į dubenį supilame smulkintus riešutus ir avižinius dribsnius bei vaisių trintą masę. Viską gerai permaišome, kol masė susijungia.
Ant stalo dedame maistinę plėvelę, dedame visą masę ir bandome padaryti volelį.
Kai suspaudžiame ir padarome volelį, išvyniojame iš maistinės plėvelės ir ant plėvelės beriame sezamų sėklas. Pirmyn atgal pavyniojame vyniotinį, kad sėklos gražiai prikibtų.
Vyniotinį susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą arba šaldiklį.
Jei laikome šaldiklyje, prieš valgant ištraukiame ir palaikome kambario temperatūroje apie 10–15 min.
Vienas tobulas kąsnelis prie kavos – ir net trenerė nepyks.