Varškės pyragas su obuoliene: rudeniška, paprasta ir gardu

2021 m. spalio 24 d. 14:30
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Na štai ir prabėgo mano atostogos. Žinau, vėl laukia neramūs rytai, jaudulio ir bėgimo laikas, bet tikiu, kad viską spėsim, viską galėsim ir viską mokėsim.
Daugiau nuotraukų (2)
O į darbą grįžtu su desertu. Varškės pyragas su obuoliene. Aš naudojau savo virtą obuolienę su avietėmis.
Kepimo forma – 22 cm. Porcijos – 10. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Varškės pyragas su obuoliene
Tešlai:
  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 350 g miltų
  • 30 g cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • Įdarui:
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 500 g varškės
  • 1 v. š. krakmolo
  • 500 ml obuolienės
Kaip gaminti
Ruošiame įdarą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome pertrintą varškę. Suberiame krakmolą ir dar kartelį išmaišome.
Ruošiame tešlą. Dubenyje minkštą, kambario temperatūros  sviestą sutriname  su miltais, cukrumi ir žiupsneliu cinamono. Gausis puri trupinių masė. Porą saujų trupinių atidedame į šalį – pasiliekame pyrago viršui apibarstyti.
Likusius trupinius suberiame  į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir delnais suformuojame pyrago pagrindą. Ant išklotos tešlos supilame varškės masę, ant jos tolygiai paskirstome obuolienę. Apibarstome likusiais trupiniais.
Kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60–75 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.