O į darbą grįžtu su desertu. Varškės pyragas su obuoliene. Aš naudojau savo virtą obuolienę su avietėmis.
Kepimo forma – 22 cm. Porcijos – 10. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Varškės pyragas su obuoliene
Tešlai:
- 200 g kambario temperatūros sviesto
- 350 g miltų
- 30 g cukraus
- žiupsnelis cinamono
- Įdarui:
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 500 g varškės
- 1 v. š. krakmolo
- 500 ml obuolienės
Kaip gaminti
Ruošiame įdarą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome pertrintą varškę. Suberiame krakmolą ir dar kartelį išmaišome.
Ruošiame tešlą. Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą sutriname su miltais, cukrumi ir žiupsneliu cinamono. Gausis puri trupinių masė. Porą saujų trupinių atidedame į šalį – pasiliekame pyrago viršui apibarstyti.
Likusius trupinius suberiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir delnais suformuojame pyrago pagrindą. Ant išklotos tešlos supilame varškės masę, ant jos tolygiai paskirstome obuolienę. Apibarstome likusiais trupiniais.
Kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60–75 minutes.