Prancūziškas skrebutis su ožkų sūrio kremu
Reikės (4 porcijoms):
- 4 riekelių mėgstamos brijošės (pranc. „brioche“)
- 4 kiaušinių
- 300 ml pieno
- 1/2 vanilės ankšties
- 50 g cukraus
- 120 g sviesto sūrio kremui
- 200 g minkšto ožkų pieno bušė („bouchet“) sūrio
- 1 citrinos
- 200 ml ne mažiau kaip 30 proc. riebumo grietinėlės
- 1/2 vanilės ankšties
- 80 g cukraus užbaigti
- 100 g šviežių šilauogių
- 100 g šviežių braškių arba aviečių
- 10 g džiovinto morengo
- 3 g liofilizuotų uogų
Kaip gaminti
Pirmiausia paruoškite ožkų sūrio kremą. Į dubenėlį supilkite grietinėlę, įberkite cukraus, iš vanilės išimtą ankšties minkštimą dėkite į dubenį su grietinėle. Smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite citrinos sultis, plakite maišytuvu maksimaliu greičiu iki standumo, tuomet sudėkite bušė sūrį ir plakite iki vientiso kremo. Atidėkite į šalį.
Skrebučio paruošimas. Į dubenį supilkite pieną, įberkite cukraus, sudėkite iš vanilės ankšties išimtą minkštimą, įmuškite kiaušinius ir plakite plaktuvu arba šluotele, kol ištirps cukrus. Merkite brijošės riekeles į pieno ir kiaušinių plakinį, kad visiškai permirktų, atsargiai spausdami abiem rankomis pašalinkite plakinio perteklių ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite ant vidutinės kaitros kiekvieną pusę apie dvi minutes, kad karamelizuotųsi cukrus ir skrebutis įgautų auksinį atspalvį.
Dėkite skrebutį į lėkštę, ant jo – paruoštą sūrio kremą, pabarstykite uogomis, trupintu morengu ir liofilizuotomis uogomis.