Vėžienė su rūkytu lynu
Reikės (4 asmenims):
- 8 šviežių vėžių
- 100 g svogūnų
- 50 g česnakų
- 200 g pastarnokų
- 20 g morkų
- 20 g peletrūnų
- 20 g krapų
- 20 g petražolių
- 200 g baltojo vyno
- 100 g pomidorų
- 100 g sviesto
- 100 g rūkyto lyno kaulų ir odos
- 5 l vandens
- 50 g samanės
- druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti piršto storio griežinėliais ir apkepinti kartu su prieskoninėmis žolelėmis ir sviestu, kol apskrunda. Pilti vyną, jam nugaravus supilti vandenį ir virti ant labai silpnos ugnies 24 valandas. Sultinį perkošti, supilti samanę ir nugarinti sultinį, kad liktų pusė jo kiekio. Pridėti druskos pagal skonį.
Patiekti reikės:
- 100 g rūkyto lyno
- 50 g porų
- 20 g alyvuogių aliejaus
Labai skanu šią sriubą valgyti su nukaulintu rūkytu lynu ir su sviestu pakepintais porais.