Vėžių sriuba su rūkytu lynu: šefo Tomo Rimvydžio receptas

2021 m. spalio 20 d. 13:47
Receptas
Virtuvės šefas Tomas Rimvydis su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo ypatingos sriubos receptu – išbandykite.
Daugiau nuotraukų (3)
Vėžienė su rūkytu lynu
Reikės (4 asmenims):
  • 8 šviežių vėžių
  • 100 g svogūnų
  • 50 g česnakų
  • 200 g pastarnokų
  • 20 g morkų
  • 20 g peletrūnų
  • 20 g krapų
  • 20 g petražolių
  • 200 g baltojo vyno
  • 100 g pomidorų
  • 100 g sviesto
  • 100 g rūkyto lyno kaulų ir odos
  • 5 l vandens
  • 50 g samanės
  • druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti piršto storio griežinėliais ir apkepinti kartu su prieskoninėmis žolelėmis ir sviestu, kol apskrunda. Pilti vyną, jam nugaravus supilti vandenį ir virti ant labai silpnos ugnies 24 valandas. Sultinį perkošti, supilti samanę ir nugarinti sultinį, kad liktų pusė jo kiekio. Pridėti druskos pagal skonį.
Patiekti reikės:
  • 100 g rūkyto lyno
  • 50 g porų
  • 20 g alyvuogių aliejaus
Labai skanu šią sriubą valgyti su nukaulintu rūkytu lynu ir su sviestu pakepintais porais.
sriubareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.