Kiekiai čia tikrai maži, vienam žmogui užtenka vienu prisėdimu pavalgyti.
Jeigu norite – kepkite didesnį visai šeimai. Jeigu tingite traukti svarstykles, daržoves naudokite nedideles, tarkim pusę svogūno, nedidelę morką, 0,5 jaunos cukinijos. Ir viskas pavyks puikiai.
Gamindami užtruksite apie 15 min., iškepsite per 20–30 min.
Grikių apkepas su varške ir cukinija
Reikės:
- 100 g varškės;
- 50 g morkų;
- 50 g grikių kruopų;
- 50 g cukinijos;
- 2 kiaušiniai;
- 30 g svogūno;
- 5 g lydyto sviesto;
- 2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Grikius užpilame šaltu vandeniu ir paliekami brinkti. Užteks brinkti tiek, kol ruošime daržoves.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, paspaudžiame ir nusunkiame skystį. Taip pat sutarkuojame morką.
Smulkiai supjaustome svogūną bei česnaką. Keptuvėje lydytame svieste pakepiname susmulkintas daržoves: morką, svogūną ir česnaką. Pagardiname druska ir pipirais.
Dubenyje sumaišome tarkuotą cukiniją, apkeptas daržoves, varškę, kiaušinius bei išbrinkusius grikius.
Paruoštą masę sukrečiame į kepimo indą. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių.