Varškės ir cinamono pynė
Reikės:
- 180 g riebios varškės
- 180–200 g miltų (nepadauginkite)
- 50 g cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės
- 1 kiaušinio
- 50 g aliejaus
Įdarui:
- 50 g minkšto sviesto
- 60 g cukraus
- 10–20 g cinamono
Kaip gaminti
Iš tešlai skirtų ingredientų suminkome minkštą varškės tešlą. Varškę galite prieš tai pertrinti, bet galima ir su gabaliukais. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus kieta.
Iš užminkytos tešlos iškočiojame (gali lipti, tai ant stalviršio pabarstome truputį miltų) apie 30×30 cm dydžio lakštą.
Ant lakšto tepame minkštą sviestą, pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Suvyniojame tešlą į vyniotinį.
Perjauname į dvi dalis ir gražiai supiname kasą (žr. nuotraukose).
Kepame 180–190 laipsnių temperatūroje apie 30–35 min.
Skanaus deserto!