Būtinai išbandykite!
Nekeptas avokadų ir žaliųjų citrinų pyragas
Pagrindui reikės:
- 125 g pekaninių karijų (galite keisti graikiniais riešutais)
- 45 g kokosų drožlių
- 70 g kakavos miltelių
- 180 g datulių be kauliukų
- 3 v. š. ištirpinto kokosų aliejaus
- žiupsnelio druskos
Avokadų masei reikės:
- 300 g kreminio sūrio (maskarponės)
- 300 ml plakamosios grietinėlės
- 1-2 vidutinio dydžio avokadų, supjaustytų kubeliais
- 2 žaliųjų citrinų sulčių ir tarkuotos žievelės
- 1 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
- 2,5 a. š. želatinos miltelių
Kaip gaminti
Pagrindas. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Suberkite riešutus į skardą ir pakepinkite 7–8 minutes, kol apskrus.
Suberkite į kombaino indą, suberkite datules, druską, kakavą, pilkite kokosų aliejų ir sumalkite, tačiau nepermalkite, kad liktų stambesnių gabalėlių.
Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite riešutų masę, paspauskite šaukštu, kad pasiskirstytų tolygiai. Dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Įdaras. Nedideliame indelyje sumaišykite 150 ml grietinėlės su želatina. Pakaitinkite, kol granulės ištirps. Atvėsinkite.
Maisto kombainu sutrinkite avokadus, kreminį sūrį, cukrų, likusią grietinėlę, žaliųjų citrinų sultis ir žievelę. Supilkite atvėsintą grietinėlę su želatina, dar kartą gerai išmaišykite.
Masę supilkite ant pagrindo. Paruoštą pyragą palikite šaldytuve, kol įdaras sustings.
Puoškite tarkuota žaliosios citrinos žievele ar skiltelėmis, plakta grietinėle.