Šiuo receptu su „Lietuvos ryto“ žurnalo „Savaitgalis“ skaitytojais pasidalijo troškinį gaminęs šefas Rokas Vasiliauskas.
Reikės (4 asmenims):
- 2 šaukštų tyro rapsų aliejaus
- 800 g jautienos kulninės
- 3 svogūnų
- 3 morkų
- 5 česnako skiltelių
- 0,5 l jautienos sultinio
- 0,5 l tamsaus alaus
- pusės sviestinio moliūgo
- raugintų žaliųjų pomidorų
- cukinijos
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Keptuvėje pakaitinkite rapsų aliejų, apkepkite 3 cm kubeliais pjaustytą jautieną. Kai mėsa apskrus, kiaurasamčiu perkelkite ją į kepimo skardą.
Keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kubeliais pjaustytas morkas. Perkelkite į skardą.
Mėsos ir daržovių mišinį užpilkite jautienos sultiniu ir alumi, uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 3 valandoms.
Patiekite su svieste apkeptais moliūgo ir cukinijų griežinėliais ir raugintais žaliaisiais pomidorais.