Šiuo jautienos troškiniu Lietuvoje buvo vaišinama Danijos princesė – jį lengvai pasigaminsite ir jūs

2021 m. spalio 15 d. 15:09
Receptas
Šis troškinys buvo vienas iš trijų jautienos patiekalų, gamintų Danijos kronprincesės pietums „Senatorių pasaže“. Prie troškinio tiks bet kokios sezoninės daržovės – šiuo metu gausu moliūgų ir cukinijų.
Daugiau nuotraukų (3)
Šiuo receptu su „Lietuvos ryto“ žurnalo „Savaitgalis“ skaitytojais pasidalijo troškinį gaminęs šefas Rokas Vasiliauskas.
Reikės (4 asmenims):
  • 2 šaukštų tyro rapsų aliejaus
  • 800 g jautienos kulninės
  • 3 svogūnų
  • 3 morkų
  • 5 česnako skiltelių
  • 0,5 l jautienos sultinio
  • 0,5 l tamsaus alaus
  • pusės sviestinio moliūgo
  • raugintų žaliųjų pomidorų
  • cukinijos
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Keptuvėje pakaitinkite rapsų aliejų, apkepkite 3 cm kubeliais pjaustytą jautieną. Kai mėsa apskrus, kiaurasamčiu perkelkite ją į kepimo skardą.
Keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kubeliais pjaustytas morkas. Perkelkite į skardą.
Mėsos ir daržovių mišinį užpilkite jautienos sultiniu ir alumi, uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę 3 valandoms.
Patiekite su svieste apkeptais moliūgo ir cukinijų griežinėliais ir raugintais žaliaisiais pomidorais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.