Išbandykite!
Kepti obuoliai su paslaptimi
Reikės (4 asmenims):
- 4 obuolių (rinkitės didesnių obuolių rūšį)
- 500 ml obuolių sulčių
- 120 g cukraus
- 60 g grūdėtųjų garstyčių
- vanilinių ledų – pagal nuotaiką ir pomėgį
Nupjaukite obuolio viršų, išimkite sėklas ir uždėkite obuolio viršūnėlę atgal. Kepkite obuolius 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Į obuolių sultis supilkite cukrų ir virkite, kol sultys nugaruos iki sirupo konsistencijos.
Atvėsinkite ir sumaišykite su grūdėtosiomis garstyčiomis. Obuolį dėkite į lėkštę ir apliekite obuolių sulčių karamele su garstyčiomis.
Patiekite su vaniliniais ledais.