Kepti obuoliai su paslaptimi: virtuvės šefė pasidalijo receptu

2021 m. spalio 14 d. 14:03
Receptas
Virtuvės šefė Inga Turminienė su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo keptų obuolių receptu. Šį desertą ji patobulino vienu netikėtu ingredientu.
Daugiau nuotraukų (3)
Išbandykite!
Kepti  obuoliai su paslaptimi
Reikės (4 asmenims):
  • 4 obuolių (rinkitės didesnių obuolių rūšį)
  • 500 ml obuolių sulčių
  • 120 g cukraus
  • 60 g grūdėtųjų garstyčių
  • vanilinių ledų – pagal nuotaiką ir pomėgį
Nupjaukite obuolio viršų, išimkite sėklas ir uždėkite obuolio viršūnėlę atgal. Kepkite obuolius 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Į obuolių sultis supilkite cukrų ir virkite, kol sultys nugaruos iki sirupo konsistencijos.
Atvėsinkite ir sumaišykite su grūdėtosiomis garstyčiomis. Obuolį dėkite į lėkštę ir apliekite obuolių sulčių karamele su garstyčiomis.
Patiekite su vaniliniais ledais.
obuoliaikepti^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.