Sveika ir gardi avokadų sriuba, kurios receptą N. Narmontaitei perdavė G. Balandytė

2021 m. spalio 11 d. 13:52
Receptas
„Šį receptą, kaip ir daugelį kitų, sužinojau iš savo mielos draugės aktorės Gražinos Balandytės. Dažnai susiskambindavome, todėl nuotraukoje telefonas, kuris dabar tyli“, – knygoje „Aktoriai ir(gi) skanėdos“ rašo aktorė Nijolė Narmontaitė.
Daugiau nuotraukų (2)
Dalijamės receptu – išbandykite.
Gražinos avokadų sriuba
4 porcijoms reikės:
  • 300 g vištos krūtinėlės
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 2 avokadų
  • 2 šaukštų maskarponės
  • 100 g rokforo
  • 1 morkos
  • žiupsnelio ciberžolių
Užkandžiui su sriuba:
  • prancūziško batono
  • maskarponės (užtepti ant batono)
  • ryšelio svogūnų laiškų
  • kalendrų
  • migdolų drožlių
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelio druskos
Išvirkite sultinį sudėję vištos krūtinėlę, smulkintą morką, įberkite pipirų, druskos, ciberžolių.
Išėmę mėsą sudėkite maskarponę, luptas avokadų puseles, rokforą. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Sudėkite į sriubą gabaliukais pjaustytą mėsą ir dar pavirkite 5 minutes.
Gaminkite užkandį: batono riekeles aptepkite maskarpone, užberkite migdolų, pipirų, druskos. Pakepinkite orkaitėje.
Prieš tiekdami užbarstykite smulkintų svogūnų laiškų, kalendrų.
AvokadassriubaNijolė Narmontaitė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.