Užtruksite vos 15 ar 20 minučių – ir valgis ant stalo! Būtinai išsikepkite – kas ragavo, tiems patiko.
Moliūgų blynai su sūriu
Reikės:
- 250 g kepto moliūgo
- 30 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
- 1 kiaušinio
- 150 g miltų
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- apie 250 ml pieno
- druskos
- žalumynų – rozmarinų, bazilikų, petražolių
Padažui reikės:
- 250 ml graikinio jogurto
- 2–3 česnako skiltelių
- 1 v. š. citrinos sulčių
- druskos ir pipirų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Keptą moliūgą sutrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais, sūriu, druska, toliau maišydami palengva supilkite pieną. Tešla turėtų būti tirštos grietinės tirštumo.
Kepkite blynus keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Padažui sumaišykite visus ingredientus. Patiekite šiltus blynus su padažu.
Galima papildomai apibarstyti sūriu ir patiekti su salotomis.