Nežinau, kas gali atsispirti?
Varškės spurgos
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Ingredientai:
- 500 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 100 g cukraus;
- 2 a. š. vanilinio cukraus;
- 200 g miltų;
- 1,5 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- aliejaus spurgoms virti;
- miltelinio cukraus apibarstyti.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške. Įberiame žiupsnį druskos. Supilame miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome.
Aliejų įkaitiname. Drėgnomis rankomis formuojame spurgas ir verdame aliejuje.
Iškepusias sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Pabarstome milteliniu cukrum.