Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, paprikas, šaldytus žirnelius, morką. Patiekalui būtinai reikės kokosų pieno, raudonojo kario pastos ir žuvies padažo – šis padažas gaminamas iš fermentuotų sūdytų ančiuvių. Jis gali pakeisti druską, todėl šiame vištienos karyje druskos galima nenaudoti.
Šiame patiekale turėtų jaustis lengvas aštrumas (jį galima paruošti ir aštrų), rūgštumas ir, žinoma, šiai virtuvei būdingas saldumas.
Keletas patarimų
Šis vištienos troškinys gali būti tiek aštrus, tiek švelnesnio skonio. Mano toks ir buvo, nes raudonojo kario pastos naudojau palyginti nedaug. Jeigu skonis per aštrus, galima išspausti žaliosios citrinos sulčių. Jos nuslopina aštrumą, suteikia gaivumo.
Labai svarbu padažą ragauti, pažiūrėti, ar nieko netrūksta. Svarbu, kad jo skonis būtų subalansuotas.
Naudojau šviežias kalendras, bet galima jų nedėti. Ne visiems patinka kalendrų skonis. Aš pati nesu jų mėgėja, bet šiame patiekale kalendrų skonis tikrai tiko.
Daržoves galima naudoti ir kitokias: brokoliai, špinatai, grybai, cukinija ir pan.
Patiekti su ryžiais.
Tailandietiškas vištienos troškinys
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis: 2 porcijos
Ingredientai:
- 600 g šlaunelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1 skardinės kokosų pieno
- 2 valg. š. raudonojo kario pastos (ar pagal skonį)
- 2 paprikų, supjaustytų šiaudeliais
- 1 morkos, supjaustytos nedideliais šiaudeliais
- 1 st. šaldytų žirnelių
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 valg. š. imbiero šaknies, smulkiai supjaustytos
- 2 skiltelės česnakų, smulkiai sukapotų
- 3 arbat. š. rudojo cukraus
- 2 arbat. š. žuvies padažo
- juodųjų pipirų
- 1 arbat. š. kumino (galima keisti kario milteliais)
- 1/2 arbat. š. ciberžolės (galima keisti kario milteliais)
- 1/2 žaliosios citrinos sulčių
- šviežių kalendrų
- aliejaus kepimui
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės splavos. Suberti mėsą ir ją apkepti, kol nebebus raudona.
Suberti česnaką, imbierą. Pakepinti 30 s. Kario pastą sumaišyti su keliais šaukštais kokosų pieno. Ją, daržoves, prieskoniu sumaišyti su mėsą. Kepinti keletą minučių.
Supilti kokosų pieną. Uždengti dangtį. Troškinti ant nedidelės temp. apie 12 min.
Į pabaigą įberti žuvies padažo, cukraus, suberti žirnelius. Viską išmaišyti. Įlašinti žaliųjų citrinų sulčių, apibarstyti kalendromis.