Šios vištų blauzdelės yra marinuotos labai gardžiame marinate: apelsinų sultys, sojų padažas ir garstyčios – puiki trijulė, puikiai tinkanti vištienai. Net pirštelius aplaižysite. Tad išbandykite.
Keptos vištų blauzdelės apelsinų, sojų ir garstyčių padaže
Reikės:
- 6 vištienos blauzdelių (tinka ir šlaunelės)
- 1 apelsino
- 1 v. š. sojų padažo
- 1 a. š. garstyčių
- 0,5 a. š. medaus
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Nutarkuokite pusės apelsino žievelę (tik oranžinę dalį), išspauskite iš jo sultis. Sumaišykite su sojų padažu, garstyčiomis, medumi, alyvuogių aliejumi.
Mėsą įtrinkite druska ir pipirais.
Apliekite marinatu ir uždengę dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Patiekite su šviežiomis salotomis, keptomis daržovėmis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.