Keptos vištienos blauzdelės: valgytojai net pirštelius aplaižys

2021 m. rugsėjo 30 d. 16:18
Lrytas.lt
Receptas
Jei po darbo dienos norisi save apdovanoti greita ir skania vakariene, visuomet puikus pasirinkimas – vištiena. Ją paruošti tikrai nesudėtinga, ją mėgsta daugelis, o jei užmarinuosite iš vakaro, ją iškeps net vaikai.
Daugiau nuotraukų (1)
Šios vištų blauzdelės yra marinuotos labai gardžiame marinate: apelsinų sultys, sojų padažas ir garstyčios – puiki trijulė, puikiai tinkanti vištienai. Net pirštelius aplaižysite. Tad išbandykite.
Keptos vištų blauzdelės apelsinų, sojų ir garstyčių padaže
Reikės:
  • 6 vištienos blauzdelių (tinka ir šlaunelės)
  • 1 apelsino
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1 a. š. garstyčių
  • 0,5 a. š. medaus
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Nutarkuokite pusės apelsino žievelę (tik oranžinę dalį), išspauskite iš jo sultis. Sumaišykite su sojų padažu, garstyčiomis, medumi, alyvuogių aliejumi.
Mėsą įtrinkite druska ir pipirais.
Apliekite marinatu ir uždengę dėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Patiekite su šviežiomis salotomis, keptomis daržovėmis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
kepta vištienablauzdelės^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.