Tradicinė duona yra gerai, bet labai įdomu išbandyti ir kitus variantus. Kas mane sekate, atsimenate, kad buvau paskelbusi duonos kepimo mėnesį ir dalinausi keturiais įdomiais duonos receptais.
Šį rudenį aš ir vėl skelbiu duonos kepimo mėnesį, tad keletą savaičių bandysiu naujus duonos kepimo receptus ir dalinsiuosi su jumis.
Moliūgų duona
Ingredientai:
- 240 g moliūgo tyrės
- 110 g lydyto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 330 g miltų
- 7 g sausų mielių
- 7 g druskos
- 35 g cukraus
Kaip gaminti
Aš moliūgo tyrę pasidarau pati, bet puikiai tiks ir iš parduotuvės indeliuose.
Į dubenį beriame miltus, mieles, druską ir cukrų. Viską išmaišome.
Į kitą dubenį dedame moliūgo tyrę, kiaušinius ir ištirpintą sviestą. Viską išmaišome.
Moliūgo tyrę pilame į miltus ir viską išmaišome iki drėgnos, lipnios masės. Uždengiame maistine plėvele ir laikome 1,5 val. kambario temperatūroje.
Po to tešlą 3 kartus kas 30 min. perminkome ir uždengę laikome ant stalo.
Tada tešlą uždengiame gerai maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą nuo 12 iki 24 val.
Kai tešlą išimame iš šaldytuvo, ją padaliname į 3 lygias dalis ir lengvai perminkę (tešla bus lipni, nepadauginame miltų), dedame tešlos rutuliukus į kekso formą.
Uždengiame maistine plėvele ir kildiname šiltai apie 1 val.
Kai tešla padvigubės, nuimame maistinę plėvelę ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.(arba kol gražiai paruduos ir įsmeigus pagaliuką bus sausa). Kepimo temperatūra – 175 laipsniai.
Iškepusią duoną visiškai atvėsiname formoje.
Duona turi gautis minkšta, korėta, puri.