Tiesa, daržovių sriubas labai tinka pagardinti lydytu sūreliu (bet jei neturite, ir be jo sriuba bus labai gardi).
Aš sriubą patiekiau su skrudinto batono kubeliais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sriubą taip pat labai tiktų pagardinti grietinėle, skrudintos šoninės gabalėliais, patiekti su česnakiniu batonu ar duonos traškučiais.
Kreminė cukinijų sriuba (4 porcijos)
Reikės:
- 3 mažų cukinijų
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 vidutinio dydžio bulvės
- 3 valg. š. lydyto sūrelio
- 1 didelės skiltelės česnako
- 1 sultinio kubelio (vištienos ar daržovių)
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelio muskato riešuto
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Cukinijas supjaustome mažais gabalėliais.
Bulvę nulupame, supjaustome kubeliais.
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis.
Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir kepiname, kol suminkštėja vis pamaišant.
Nulupame česnako skiltelę, susmulkiname ir sudedame į puodą kartu su svogūnu. Pakepiname pora minučių.
Tada sudedame cukinijas, bulvę, išmaišome ir pakepiname 5 minutes (vis pamaišome).
Daržoves užpilame vandeniu, kad apsemtų. Daugiau vandens pilti nereikia, kitaip sriuba bus skysta. Sriubą pagardiname susmulkintu sultinio kubeliu, juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Išmaišome ir verdame 20 minučių ant vidutinės ugnies (kol bulvės suminkštėja).
Tada sudedame lydytą sūrelį, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies. Sriubą sutriname ir patiekiame. Skanumėlis!