Ant jos padėklo – gardūs daržovių kotletukai, kuriuos lydi šviežių daržovių garnyras.
Dalijamės receptu – išbandykite.
„Šefės gurmaniškasis padėklas“
Reikės:
- 160 g cukinijos
- 20 g svogūno
- 20 g morkų
- 10 g miltų
- 20 g ryžių (garnyrui)
- pagal skonį druskos, pipirų ir maltos ciberžolės
- truputis sviesto kepimui
Kaip gaminti
Visas daržoves nuplaukite ir nuvalykite. Cukiniją ir morką nulupkite ir sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite.
Visas daržoves pakepkite svieste 6–7 minutes.
Sumaišykite tarkuotas daržoves, sudėkite miltus, prieskonius ir gerai išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kotletukus. Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes.
Išvirkite ryžius, pasūdykite ir suformuokite į rutuliuką.
Pasirinkite labiausiai mėgstamas žalias daržoves ir patiekite kartu su daržovių kotletukais, ryžiais.
Citrina suteiks gomuriui malonios rūgštelės, tad tikrai rekomenduoju apšlakstyti viską.
Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti! Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.
Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!
Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą į savaitę LIDL vaisių krepšį).