Aš mėgstu šiuos kepsnelius valgyti su šviežiomis daržovėmis ar salotomis, man taip skaniausia, kadangi vištiena su padažu jau yra pakankamai sotus maistas.
Kaip matote, ingredientų sąrašas yra pakankamai trumpas, daugelį iš jų, manau, kiekvienas galime rasti savo šaldytuve. Beje, medų galima pakeisti ruduoju cukrumi.
O garstyčias naudokite kokias mėgstate (tik rekomenduočiau naudoti be grūdelių).
Vištienos kepsniai kreminiame garstyčių ir grietinėlės padaže
4 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
- 2 didelių vištienos krūtinėlių
- 1,5 stiklinės pieno
- 0,5 stiklinės grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 0,5 nedidelio svogūno
- 4 valg. š. aliejaus
- 2 valg. š. miltų
- 2 valg. š. Dižono garstyčių be grūdelių (ar kitų geltonų garstyčių)
- 0,5 valg. š. medaus
- 0,5 arb. š. džiovintų rozmarinų
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Svogūną nulupame, supjaustome juostelėmis.
Vištienos krūtinėles perpjauname perpus, kad gautume 4 pjausnius. Jei mėgstate mažesnius kepsnelius, galite supjaustyti į 6–8 kepsnelius. Kiekvieną kepsnį išmušame mėsos muštuku ir pabarstome iš abiejų pusių druska ir pipirais.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame pjausnius. Kepame vieną pusę 3–4 minutes ir kitą pusę 3–4 minutes (kepimo laikas priklauso nuo pjausnio storumo). Po to kepsnius išimame iš keptuvės.
Sumažiname ugnį iki vidutinės ir sudedame svogūnus. Jei reikia, papildomai įpilame šiek tiek aliejaus. Svogūnus apkepiname, kol šie suminkštėja. Tada sudedame miltus, išmaišome. Pamažu supilame pieną nuolat maišydami. Padažą kaitiname, kol šis šiek tiek sutirštėja. Supilame grietinėlę, išmaišome ir užverdame.
Kai padažas pradeda virti, sudedame garstyčias, medų, pagardiname druska pagal skonį, juodaisiais pipirais, rozmarinu. Išmaišome ir pakaitiname, kol padažas pasidaro tirštas. Ugnį sumažiname iki silpnos, sudedame kepsnius į padažą, pakaitiname kelias minutes ir patiekiame.
Jei norite kiek skystesnio padažo, galit įpilti šiek tiek daugiau pieno.