Varškės ir obuolių skarelės
Reikės:
- 200 g varškės
- 280 g miltų
- 1 kiaušinio
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 50 g aliejaus
- 90 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
Įdarui:
- 4–5 obuolių (didesnių)
- 30 g sviesto
- 4 v. š. cukraus
Kaip gaminti
Įdarui obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir smulkiai supjausčius apkepti su sviestu ir cukrumi, kol suminkštės – apie 5–7 min. (nereikia, kad virstų koše), palikti pravėsti.
Varškę, aliejų, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį trintuvu sutrinti iki vientisos masės, dėti kepimo miltelių ir dalį miltų. Viską gerai išmaišyti šaukštu.
Dėti likusius miltus ir rankomis baigti minkyti tešlą (bus pakankamai minkšta). Tešlą dėti į šaldytuvą 20 min.
Tešlą išėmus iš šaldytuvo, padalinti į 4 dalis, iškočioti 5 mm storio apskritimą ir padalinti į 4 trikampius (žr. nuotraukas). Dėti po gerą šaukštą įdaro, padaryti po 2 pjūvius iš kiekvieno šono ir užlankstyti. Pyragaičio galą gerai užspausti.
Turi gautis 16 pyragaičių.
Kepti 25–30min. 180 laipsnių temperatūroje.