Reikės:
- 100 g migdolų miltų
- 60 g ryžių miltų
- 40 g kakavos miltelių
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 160 g kokosų pieno
- 50 g kakavos sviesto (galite pakeisti kokosų aliejumi)
- 130 g klevų sirupo
- 80 g serbentų
- 1 a. š. kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir kakava.
Kokosų pieną pašildome, beriame kakavos sviestą ir maišome kol sviestas ištirps. Pilame sirupą ir gerai išmaišome.
Sujungiame dvi mases ir užmaišome skystą tešlą.
Uogas sumaišome su krakmolu.
Tešlą pilame į sviestu ar aliejumi pateptą formą.
Įspaudžiame uogas.
Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Atvėsiname formoje ir tik tuomet ištraukiame. Supjaustome ir tiekiame.
Pastabos: kepimo forma – 17cm x 17 cm.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame Oksanai ir tinklaraščiui „Sveikas receptas“.