Pyragas yra įkvėptas Italijos. Todėl naudojau ir citrinos sultis, žievelę, kurios pyragui suteikė subtilaus skonio. Kadangi obuoliai buvo saldūs, juos irgi apšlaksčiau citrinos sultimis.
Pats pyragas nėra nei drėgnas, nei sausas. Toks per vidurį. Aš jį kepiau apie 40 min. Svarbu nekepti jo per ilgai, nes tada jis išsausęs.
Obuolių pyragą laikyti uždengtą, kad neapdžiūtų.
Pyragas nėra labai saldus. Jeigu jaučiate, kad trūksta saldumo, galima užbarstyti cukraus pudros.
Mano naudotas graikiškas jogurtas buvo tirštas, 10 proc.
Obuolių pyragas su graikiniu jogurtu
Paruošimo laikas –10 min., gaminimo laikas – 40 min.
Reikalingi produktai:
- 2–2 1/2 didelių obuolių
- 3 M dyžio kiaušinių
- 220 g (1 st.) graikinio jogurto (naudojau 10 proc.)
- 90 ml (1/2 st.) neutralaus skonio aliejaus
- 125 g (2/3 st.) cukraus
- 190 g (1 1/2 st.) kvietinių miltų
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arbat. š. plonai nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- 1 arbat. š. cinamono
- žiupsnelio druskos, vanilės ekstrakto
Kaip gaminti
Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti 1 valg. š. citrinos sulčių.
Dideliame inde šluotele gerai išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilės ekstraktą. Supilti graikinį jogurtą, aliejų, 1 valg. š. citrinos sulčių, žievelę. Viską išplakti.
Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Suberti į skystų ingredientų mišinį. Mentele atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
22 cm išimamu dugnu kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Dugną pabarstyti miltais. Supilti tešlą. Sudėti obuolius.
Kepti 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. ar kol įbedus medinį pagaliuką jis bus sausas.