Receptu dalijasi Geliana Sudrab, tortų ir kitų skanėstų kūrėja, šiemet sužibėjusi Druskininkų tortų turnyre. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Kepenėlių tortas „Istorija“
Kepenėlių blynams reikės:
- 500 g vištų kepenėlių
- 100 g morkų
- 30 g svogūnų
- 2 kiaušinių
- 2 skiltelių česnako
- 1 v. š. majonezo
- 200 ml pieno
- 5 v. š. grikių miltų
- 1 a. š. garstyčių
- druskos ir pipirų
- apie 50 g aliejaus
Įdarui:
- 250 g tarkuotų morkų
- 100–150 g svogūnų
- 100 g kietojo sūrio
- 150 g lieso jogurto
- 200 g majonezo
- 200 g tepamojo varškės sūrelio
- 2 skiltelių česnako
- 1 a. š. garstyčių ir 1 a. š. krienų (arba pagal skonį)
- 50 g špinatų
- 4 kietai virtų kiaušinių trynių
- pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Visus kepenėlių blynams skirtus ingredientus susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės ir palikite 5–10 min. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kepenėlių lietinius blynus. Kepdami 24 cm skersmens keptuvėje iškepsite 8 lietinius blynus (kiekvieno skersmuo bus apie 18 cm).
Morkų įdarui pakepinkite morkas su svogūnais, jei reikia – paskaninkite pipirais, druska. Sumaišykite sūrį, jogurtą, majonezą, pusę tepamojo varškės sūrelio, česnaką, garstyčias ir krienus. Tai bus pikantiškasis įdaras. Trečdalį pikantiškojo įdaro sumaišykite su virtų kiaušinių tryniais iki kreminės masės. Tai bus kiaušinių įdaras.
Žaliajam įdarui nuplikykite špinatus, susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su likusia puse tepamo varškės sūrelio iki kreminės masės. Pagal šiame recepte pateiktus ingredientus geriausiai tinka 18 cm apvali forma.
Pertepkite kepenėlių blynus šiais skirtingais įdarais ir palikite tortą mažiausiai keletui valandų šaldytuve. Paruoštą tortą aptepkite likusiu pikantišku kremu ir papuoškite.