N. Narmontaitė pasidalijo vieno skaniausių varškės pyragų receptu

2021 m. rugsėjo 5 d. 22:32
Receptas
„Šio pyrago receptą sužinojau iš Pauliaus mamos Jadvygos Kovienės. Man jis – vienas skaniausių.
Daugiau nuotraukų (2)
Pauliaus mama labai mėgsta gėles. Nelygu metų laikas, sodas, darželiai, namai skendi gėlėse: tūkstančiai tulpių, rožių, krokų.
Žinodama, kad man labai patinka gėlės, anyta, išlydėdama mudu su Pauliumi, visada įteikia puokštelę gėlių. tad nuotrauką papuošė Pauliaus mamos dovanota zinijų (gvaizdūnių) puokštė“, – knygoje „Aktoriai ir(gi) skanėdos“ rašo aktorė Nijolė Narmontaitė.
Dalijamės jos receptu – išbandykite.
Pyragas „Sniego karalienė“
Pagrindui reikės:
  • 300 g miltų
  • 150 g atšaldyto sviesto
  • 1 šaukšto grietinės
  • 0,5 stiklinės kefyro
  • žiupsnelio druskos
  • 15 g kepimo miltelių
Varškės sluoksniui:
  • 300 g „Žemaitijos“ varškės (9 proc.)
  • 200 g varškės „President SEREK Waniliowy“
  • 230 g (1 stiklinės) cukraus
  • 5 kiaušinių trynių
  • 100 g 35 proc. grietinėlės
  • 2 šaukštų krakmolo
  • pusės citrinos sulčių
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 500 g konservuotų persikų
Viršutiniam sluoksniui:
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 šaukšto cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • 100 g migdolų drožlių
Kepkite 34x20 cm dydžio skardoje. Į miltus įberkite žiupsnelį druskos, gerai išsukite, po truputį, vis paminkydami įtarkuokite sviestą. Kepimo miltelius sumaišykite su grietine, kefyru ir supilkite į miltų ir sviesto mišinį. Gerai išminkykite. Gauta mase išklokite skardą, išteptą aliejumi. Pašaukite į 150 laipnių orkaitę ir padžiovinkite 15 minučių.
Įdarui skirtus produktus sumaišykite elektriniu maišytuvu (išskyrus persikus ir citrinos žievelę). Į išsuktą masę sudėkite kubeliais pjaustytus persikus, nutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite šaukštu (taip nesusitrina gabaliukai). Paruoštą įdarą tolygiai sukrėskite ant orkaitėje padžiovinto pagrindo. Kepkite 20 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol pyragas kepa, išplakite baltymus su cukrumi iki purumo, supilkite likusias citrinos sultis, dar paplakite ir šaukštu paskirstykite ant pyrago. Ant viršaus užbarstykite migdolų drožlių. Kepkite dar apie 30–35 min. tokioje pat temperatūroje, kol gražiai pagels migdolai.
Uždėję viršutinį sluoksnį orkaitės neatidarinėkite, kad standi pusnis nesukristų.
Baltymai geriausiai išplakami, kai yra šalti. Pirmiausia išplakite baltymus iki purumo, tik tada supilkite cukrų ir dar paplakite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.