Į kopūstų masę galite įmaišyti ir kitokių priedų, pavyzdžiui, tarkuotų morkų ar bulvių. Patiekite su grietine, o jei norite sočiau – su bulvių koše – ir niekas neatsispirs.
Kopūstų paplotėliai
Reikės:
- 500 g kopūsto
- 2 svogūnų
- žalumynų
- druskos
- pipirų
- mėgstamų prieskonių
- 1 kiaušinio
- 3 v. š. džiūvėsėlių
- pieno džiūvėsėliams išmirkyti
- 2 v. š. miltų
Kaip gaminti
Kopūstą sutarkuokite burokine tarka.
Ant kopūstų berkite druskos, išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kopūstus blanširuokite – perliekite verdančiu vandeniu, nupilkite į kiaurasamtį ir palikite atvėsti.
Sumaišykite kopūstus su kapotais svogūnais, išbrinkusiais džiūvėsėliais, miltais, kapotomis žolelėmis, kiaušiniu.
Formuokite kepsnelius, apvoliokite juos miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje aliejuje.