Minkštutėlis rikotos pyragas su persikais
Reikės:
- 120 g minkšto sviesto
- 200 g cukraus
- 1 didelės citrinos tarkuotos žievelės
- 3 didelių kiaušinių
- apie 200 g persikų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 180 g miltų
- 250 g rikotos
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
Pusę persikų nulupkite, labai smulkiai supjaustykite. Kitą dalį palikite pyrago viršui papuošti.
Rankiniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele. Sumažinkite greitį ir po vieną įmuškite kiaušinius.
Suberkite smulkintus persikus, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite.
Galiausiai įmaišykite miltus ir rikotą.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, paviršių apdėliokite persikų griežinėliais ir kepkite apie 30-35 minutes.
Iškepusį 10 minučių palikite kepimo formoje, tuomet išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.