Patys pyragėliai nėra pernelyg saldūs, tad jei norite saldžiau, padidinkite cukraus kiekį.
Tad išsikepkite, iškvėpinkite namus nuostabiais aromatais ir palepinkite mylimiausius žmones.
Pyragėliai su obuoliais
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 360 g miltų
- 170 g sviesto
- 170 g grietinės
- 40 g miltelinio cukraus
- 1/4 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
- apie 600 g obuolių
- 3-4 v. š. cukraus
- 20 g sviesto
- cinamono
Taip pat reikės kiaušinio pyragėliams aptepti.
Kaip gaminti
Tešlai miltus sumaišykite su milteliniu cukrum. Sviestą sutarkuokite burokine tarka. Viską trinkite rankomis iki trupinių. Įmaišykite grietinę ir suminkykite tešlą. Ji bus minkšta, neturi lipti prie rankų.
Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai ar palikite pernakt.
Įdarui obuolius supjaustykite, pašalinkite sėklalizdžius. Suberkite į puodelį, dėkite sviestą, cukrų ir pakaitinkite keletą minučių. Pabaigoje suberkite cinamoną. Palikite atvėsti.
Atšaldytą tešlą padalinkite perpus, iškočiokite. Stikline išspauskite 8-9 cm diametro skritulius, ant jų dėkite obuolių įdaro ir formuokite pyragėlius.
Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, kiekvieną keliskart perdurkite dantų krapštuku ar šakute, aptepkite kiaušinio plakiniu.
Dėkite į iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.
Skanaus!