Vietoj upėtakio galima naudoti lašišą.
Man padažas nepasirodė riebus ar sunkus. Taip pat jis nebuvo ir per rūgštus. Papildomai galima įdėti šiek tiek medaus, bet tikrai nebūtina.
Taip pat orkaitėje kepiau bulves. Kai jos buvo beveik iškepusios, įdėjau į orkaitę indą su upėtakiu.
Brokolį viriau garuose.
Upėtakio filė orkaitėje su citrininiu sviesto padažu
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 4 porcijos
Ingredientai:
- 600 g upėtakio (ar lašišos) filė, perpjautų į 4 dalis
- 50 g sviesto
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 1 mažos citrinos plonai nutarkuotos žievelės
- citrinos skiltelių
- 2 skiltelių česnako, sugrūstų
- saujelės šviežių krapų (ar kitų žolelių)
- druskos, pipirų
Gaminimas
Upėtakio filė palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min.
Ištirpinti sviestą (jo neužkaitinti). Indelyje sumaišyti sviestą, citrinos sultis, žievelę, česnaką, druską, pipirus.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi, sudėti žuvį. Ant viršaus užpilti padažą, sudėti citrinos žieveles.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje įjungus ventiliatoriaus funkciją apie 12–15 min. Į pabaigą galima padidinti temperatūrą ir apskrudinti žuvį.
Iškepusią žuvį apibarstyti krapais. Patiekiant užpilti padažą iš indo.
Patiekiau su garuose virtais brokoliais, orkaitėje keptomis bulvėmis.