Autentiškas patiekalas buvo gaminamas iš fazano mėsos („chochobi“ išvetus iš gruzinų kalbos reiškia fazaną), tačiau dabar čachochbilis ruošiamas iš vištienos.
Ir tradiciškai ruošiamas iš visos vištos – jokiu būdu ne iiš atskirų vištienos dalių.
Vištienos troškinys čachochbilis
Reikės:
- 1,5 kg vištos
- 3 v. š. aliejaus
- 1 v. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 v. š. „Chmeli suneli“ prieskonių
- druskos, juodųjų pipirų
- 2-3 svogūnų galvų
- 4 skiltelių česnako
- 200 g pomidorų tyrės arba 4 sutrintų pomidorų
- 150-200 ml vandens (arba baltojo sauso vyno)
- lauro lapų
- aitriosios paprikos pagal skonį (nebūtinai)
- kalendrų, bazilikų, krapų
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite aliejų, saldžiąją papriką ir „Chmeli suneli“ prieskonius, druską, pipirus.
Vištą išdarinėkite ir supjaustykite gabalais, ištrinkite prieskoniais. Dėkite į gilią keptuvę ir vartydami apkepkite iki apskrus.
Kol višta kepa, plonais pusžiedžiais supjaustykite svogūnus, sukapokite česnakus. Vištai apkepus į keptuvę berkite svogūnus su česnakais. Troškinkite 10–15 minučių.
Perpilkite į troškinti skirtą indą, ten pat supilkite trintus pomidorus, vandenį ar vyną, pagardinkite druska, lauro lapais, uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Troškinkite maždaug valandą.
Patiekite apibarstę kapotomis šviežiomis žolelėmis – kuo jų daugiau, tuo geriau.