O sriuba tikrai skani, soti ir pasakyčiau, kad sušildanti. O skanios sriubos receptų niekada nebus per daug.
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
Reikalingi produktai:
- 500 g maltos jautienos;
- 1 paprika;
- 1 svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 aitrioji paprika;
- 1 skardinė konservuotų pomidorų;
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių;
- 3 lazanijos lakštai;
- 1,5 l vandens;
- 50 g kietojo sūrio;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų;
- 2 lauro lapai.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame ir nuplauname. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais kubeliais, papriką juostelėmis, aitriąją papriką taip pat griežinėliais.
Puode įkaitiname alėjų. Sudedame morkas, svogūną ir česnaką. Paiktiname, kol pasklis aromatas. Sudedame paprikas. Pakaitiname keletą min., sudedame mėsą. Pakepiname keletą min., kol mėsa pakeis spalvą ir šiek tiek apkeps. Supilame pomidorų padažą ir dar šiek tiek patroškiname.
Sulaužome makaronus norimo dydžio gabalėliais. Sudedame į sriubą. Pagardiname druska, pipirais, lauro lapais, supilame vandenį. Verdame sriubą apie 20 min.
Suberiame pupeles, įtarkuojame sūrį. Užverdame dar kartą. Ir mėgaujamės skania, aromatinga sriuba.