Jei nebežinote, ką paruošti iš obuolių, ieškote naujų, o galbūt pamirštų idėjų, pasinaudokite kaunietės Ramutės pasiūlymu – ji kasmet pasigamina obuolių tyrelės.
Ji idealiai tinka su blynais, varškėčiais ar batono riekele, užsigeriant pieno stikline. „Visi 5 anūkai kerta, net ausys linksta“, – juokėsi moteris.
Taip pat tyrele, pasak jos, galima paskaninti košes, varškę, dėti į pyragų tešlą.
Ramutės gaminama obuolių tyrelė – be cukraus. Saldumo jai suteikia bananai. Ir, kaip patikino Ramutė, uždaryta stiklainėliuose ji puikiai laikosi rūsyje.
O kai pritrūksta tyrelės, žiemą ar pavasarį pasigamina dar vieną partiją.
Moteris pasidalijo savo receptu ir patarimais.
„Nuplaunu alyvinius obuolius, nuskutu žievelę, supjaustau ketvirčiais ir pašalinu sėklalizdžius. Dedu į didelį ketaus puodą, įpjaustau bananą ar du, beriu cinamono, įpilu pusę stiklinės vandens ir pašaunu į 200 laipsnių orkaitę.
Po valandos obuoliukai jau būna ištižę. Sutrinu viską trintuvu, masę dar pakaitinu puode ant viryklės ir išpilstau į sterilius stiklainėlius.“
Išbandykite ir jūs!