Greitai ir lengvai paruošiami agurkai pomidorų padaže

2021 m. rugpjūčio 18 d. 11:21
Lrytas.lt
Receptas
Agurkai, marinuoti pomidorų padaže, puikiai tiks kaip garnyras prie įvairiausių mėsiškų patiekalų. Saldžiarūgščiai, šiek tiek česnakiniai ir tokio aitrumo, kokio norėsite. Jei nenorite, aitriosios paprikos galite visiškai nedėti.
Daugiau nuotraukų (1)
Receptas puikus tuo, kad galima sunaudoti peraugusius agurkus, o vietoje padažo naudoti pomidorus.
Paruošiama greitai ir lengvai, tad tikrai pavyks visiems.
Pjaustyti agurkai pomidorų padaže
Reikės:
  • 5 kg agurkų
  • 0,5 l pomidorų padažo
  • 1 stiklinės aliejaus
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 v. š. druskos
  • 100 ml acto (9 proc.)
  • česnakų
  • aitriųjų paprikų pagal skonį
Kaip gaminti
Agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
Suberkite į puodą, supilkite pomidorų padažą arba pjaustytus pomidorus, aliejų, berkite cukrų, druską, užvirkite ir pavirinkite 10–15 minučių.
Galiausiai įmaišykite actą, įspauskite česnakus, dar pakaitinkite minutę ir dėkite į sterilizuotus stiklainius.
Uždarykite, uždenkite ir palikite iki atvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.