Receptas puikus tuo, kad galima sunaudoti peraugusius agurkus, o vietoje padažo naudoti pomidorus.
Paruošiama greitai ir lengvai, tad tikrai pavyks visiems.
Pjaustyti agurkai pomidorų padaže
Reikės:
- 5 kg agurkų
- 0,5 l pomidorų padažo
- 1 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės cukraus
- 2 v. š. druskos
- 100 ml acto (9 proc.)
- česnakų
- aitriųjų paprikų pagal skonį
Kaip gaminti
Agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
Suberkite į puodą, supilkite pomidorų padažą arba pjaustytus pomidorus, aliejų, berkite cukrų, druską, užvirkite ir pavirinkite 10–15 minučių.
Galiausiai įmaišykite actą, įspauskite česnakus, dar pakaitinkite minutę ir dėkite į sterilizuotus stiklainius.
Uždarykite, uždenkite ir palikite iki atvės.