Man labai patinka tokie patiekalai, kuriems nereikia ypatingų ingredientų, nereikia ilgai stovėti virtuvėje. Ši sriuba yra sezoninė – tikras vasariškas komfortiškas maistas.
Iš šio kiekio išėjo nemažas kiekis sriubos, todėl jos užtenka kelioms dienoms.
Sriuba verda kartu su sultiniu, todėl jos virimo laikas yra gana ilgas. Didelis pliusas, kad atskirai nereikia naudoti jokio sultinio.
Sutrynus sriubą, ji būna gana skysta, bet sriuboje išvirę ryžiai ją gerokai sutirština. Naudojau 'basmati' ryžius, kurie labai tinka šiai sriubai.
Pomidorų sriuba su ryžiais ir vištiena
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 1 val. 30 min. Kiekis: 6 porcijos
Reikės:
- 800 g – 1 kg pomidorų, stambiai supjaustytų
- 500 g vištienos dalių su kaulu (blauzdelių, ketvirčių)
- 1/2 st. 'Basmati' ryžių
- 800 ml vandens
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų
- džiovinto ar šviežio baziliko
- petražolių, krapų
- žiupsnelio rudojo cukraus
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos, juodųjų pipirų, pagal skonį
- Kajeno paprikos pagal skonį
Gaminimas
Vištienos blauzdeles apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais. Palaikyti kamb. temp. 20 min.
Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų ant aukštos temp. Iš abiejų pusių apkepti mėsą, kol ji taps apskrudusi. Išimti iš keptuvės.
Pakepinti morką, svogūną, kol jis taps šiek tiek auksinės spalvos. Pakepinti česnaką 30 s.
Mėsą, svogūną, morką perkelti į puodą (jeigu naudojote keptuvę), suberti pomidorus, supilti vandenį (kad apsemtų blauzdeles), pomidorų pastą. Įberti 1 arbat. š. dž. bazilikų, petražolių, druskos. Viską užkaisti, užvirinti, tada sumažinti kaitrą iki mažos. Virti apie 1 val.
Išimti blauzdeles. Šakute nuimti mėsą nuo kaulų. Sriubą sutrinti iki piurė.
Sriuboje išvirti ryžius. Sudėti mėsą, įberti druskos, pipirų, cukraus, bazilikų, krapų, apšlakstyti aliejumi. Jeigu sriuba per tiršta, įpilkite vandens.